Logotyp_Strandtorp_vit-bakgrund - vit_ram

Strandligan

Regler Strandligan 2019

Ligaspelet startar Onsdagen den 10:e April och spelas därefter varje Onsdag fram till
2:a Oktober, med samling 1715 för registrering och spelstart 17.30. med start på hål 1.

Varje ligaomgång spelas över 9 hål och kommer att registreras i GIT för uppdatering av individuella handicap. 2019 kommer vi att beräkna sluttabellen med hjälp av varje persons 15 bästa rundor.
Sista Onsdagen i varje månad ( 24/4, 29/5, 26/6, 31/7, 28/8, samt 25/9) kommer vi att spela månadsfinal i 2-mannalag, (se nedan)
Finalen I ligan kommer att spelas i månadsskiftet September/Oktober på en helgdag som publiceras före April månads slut, Startordningen i finalen kommer att baseras på ligaställning efter omgången 25/9 av tidsskäl, men hela säsongen kommer ligga till grund för prisutdelningen.
Startberättigad i finalen är de personer som spelat 15 omgångar
Det nya för året är förutom GIT-registreringen är MÅNADSFINALERNA.
Månadsfinalerna spelas i 2-mannalag vilket gör att dessa dagar sker samlingarna 17.00 för registrering och lagsammansättning, Lagen bildas på så sätt att den som har lägst slagsnitt får som partner den med högst slagsnitt, Den med näst lägst slagsnitt får som partner den med näst högst slagsnitt, o.s,v till dess att alla har en partner för speldagen.
Skulle det vara ojämt antal spelare, spelar uddaspelaren ensam och får resultatet dubblerat för att ingå i resultatlistan.
För den händelse att unik spelare kommer till månadsfinal kommer han att placeras in som nummer 4 i ordningen inför lagsammansättningen,
Skulle någon ligaspelare vilja spela bara liga och inte månadsfinalerna är han välkommen att göra det men blir då inte inlottad i lag och får heller inte del av prisbordet eller de poäng som utdelas vid månadsfinalerna.
Vi kommer att spela olika former av lagspel under månadsfinalerna och om detta återkommer vi inför varje månadsfinal. För dagen har vi hittat 2 varianter, Bästboll
och Slaggolf, båda med lite specialregler.
Resultat och poängberäkning vid månadsfinal.
Vi kommer att spela om 3 priser i varje månadsfinal. Dessutom kommer samtliga spelare att få poäng baserat på sitt resultat och antal deltagande lag. Om t,ex 8 lag startar får vinnande lags spelare 8 poäng vardera, en andra plats ger 7 o,s,v ned till 1 poäng. Varje spelare får sina 5 bästa månadsfinalresultat registrerade
Efter de 6 månadsfinalerna kommer slutsummering att ske och extraslag i finalspelet kommer att fördelas enligt följande.
Placering 1,2 får 3 extraslag i finalspelet.
Placering 3,4 får 2 extraslag i finalspelet.
Placering 5,6 får 1 extraslag i finalspelet.
VAD KOSTAR DET.
Vi kommer att betala 20 SEK varje Onsdag, men i år kommer sista Onsdagen i varje månad kosta 30 SEK där 10 sek går till månadsfinalens priser

Historiska Resultat: