Logotyp_Strandtorp_vit-bakgrund - vit_ram

Gentlemen 55+

Finalen av H55+ spelades på Laholms GK den 7 oktober i ett strålande väder. Dagens vinnare blev Thomas Lövgren på 73 slag netto. Tvåa blev Lars Finne på 76 och Tommy Bundesen 77 netto. 
När det gäller totalen i ligan under året stod Kjell Johansson som överlägsen vinnare på 31,1 i snitt!

Tack till alla som deltagit under året. Totalt blev det 895 deltagande scorer i ligan under säsongen. 
Den stora vinnaren blev annars Cancerfonden som får en donation på 3000 kr. 

En stor eloge och ett stort tack till Per Ålund och Lars Finne som har skött årets liga med en äran! 

Klicka på bilderna och resultatet nedan för att se dem i större format.

Omgången som skulle spelas 30 maj kommer istället att spelas tisdagen den 28 maj. Annars allt lika.

 

Regler för H55-liga 2019


Ligaspelet startar Torsdagen den 4:e April och spelas därefter varje Torsdag fram till
26:e September, med samling 13,45 för registrering och spelstart 14.00 med start på hål 1.    
Varje ligaomgång spelas över 9 hål och kommer att registreras i GIT för uppdatering av individuella handicap. 2019 kommer vi att beräkna sluttabellen med hjälp av varje persons 15 bästa rundor.
Sista Torsdagen i varje månad ( 25/4, 30/5, 27/6, 25/7, 29/8, samt 26/9) kommer vi att spela månadsfinal i 2-mannalag, (se nedan)
Finalen I ligan kommer att spelas i månadsskiftet September/Oktober på en måndag som publiceras före April månads  slut, I finalen spelar samtliga ligaspelare från röd tee, Startordningen i finalen kommer att baseras på ligaställning efter omgången 19/9 av tidsskäl, men hela säsongen kommer ligga till grund för prisutdelningen.
Startberättigad i finalen är de personer som erlagt 600 SEK d.v.s 20 x 30 sek alternativt gjort någon enskild större betalning för att nå de 600 kronorna, Alla betalningar skall vara registrerade senast 19/9 för starträtt.
Det nya för året är förutom GIT-registreringen är MÅNADSFINALERNA.
Månadsfinalerna spelas i 2-mannalag vilket gör att dessa dagar sker samlingarna 13.30 för registrering och lagsammansättning, Lagen bildas på så sätt att den som har lägst slagsnitt får som partner den med högst slagsnitt, Den med näst lägst slagsnitt får som partner den med näst högst slagsnitt, o.s,v till dess att alla har en partner för speldagen.
Skulle det vara ojämt antal spelare, spelar uddaspelaren ensam och får resultatet dubblerat för att ingå i resultatlistan.
För den händelse att unik spelare kommer till månadsfinal kommer han att placeras in som nummer 8 i ordningen inför lagsammansättningen,
Skulle någon ligaspelare vilja spela bara liga och inte månadsfinalerna är han välkommen att göra det men blir då inte inlottad i lag och får heller inte del av prisbordet eller de poäng som utdelas vid månadsfinalerna.
Vi kommer att spela olika former av lagspel under månadsfinalerna och om detta återkommer vi inför varje månadsfinal. För dagen har vi hittat 2 varianter, Bästboll
och Slaggolf, båda med lite specialregler.


Resultat och poängberäkning vid månadsfinal.
Vi kommer att spela om 3 priser i varje månadsfinal. Dessutom kommer samtliga spelare att få poäng baserat på sitt resultat och antal deltagande lag. Om t,ex 18 lag startar får vinnande lags spelare 18 poäng vardera, en andra plats ger 17 o,s,v ned till 1 poäng. Varje spelare får sina 5 bästa månadsfinalresultat registrerade
Efter de 6 månadsfinalerna kommer slutsummering att ske och extraslag i finalspelet kommer att fördelas enligt följande.
Placering  1,2 och 3 får 3 extraslag i finalspelet.
Placering  4,5 och 6 får 2 extraslag i finalspelet.
Placering  7,8 och 9 får 1 extraslag i finalspelet.
VAD KOSTAR DET.
Likt tidigare kommer vi att betala 30 SEK varje Torsdag, men i år kommer sista Torsdagen i varje månad kosta 50 SEK där 20 sek går till månadsfinalens priser
Summerat betyder det att  ligaspelet kostar 600 SEK och det nya för 2019 som är månadsfinal kostar 120 SEK ( 6X20).

Resultat H55+ 2018